3η Ενότητα: Εικονικοί Κήποι (24 – 31 Αυγούστου 2018)

Οι “Εικονικοί Κήποι” επικεντρώνουν το ενδιαφέρον στη μετάβαση από το πραγματικό στο δυνητικό, που συντελείται μέσω της λογοτεχνίας, της τέχνης,της εικόνας. Η ενότητα αυτή συμπληρώνει θεματικά την προηγούμενη, αντιπαραβάλλοντας δράσεις από την αντιδιαστολή σωματικής – αποσωματικοποιημένης εμπειρίας, έτσι όπως αυτή προκύπτει μέσα από τη χρήση των νέων ψηφιακών μέσων.

Δράσεις:
Παρασκευή 24/8: Εγκαίνια εφήμερης εγκατάστασης Εικονικοί Κήποι, Ομάδα: Elasma, Κήπος της Συκιάς (20:00)
Σάββατο 25/8: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, Αναζήτηση του Εικονικού Κήπου,εισήγηση: M.Σαντοριναίος, Α. Σπυροπούλου, Κήπος της Συκιάς (21:00)
Κυριακή 26/8: “I never promised you a real garden”: προβολή μιας ενότητας έργων video art, επιμέλεια Γ. Παπαδοπούλου από το Festival Miden, Κήπος της Συκιάς (21:00)
Δευτέρα 27/8: “Ζωντανεύοντας την εικόνα”, παιδικό εργαστήριο κινούμενης εικόνας, υπεύθυνος εργαστηρίου: Ηλίας Χατζηχριστοδούλου (καλλιτεχνικός διευθυντής ADAF), Κήπος της Συκιάς, Χώρα Τήνου (11:00-13:00)
Δευτέρα 27/8:“Η επικοινωνία των ανθρώπων και το φυσικό περιβάλλον” πρόγραμμα προβολών έργων Video Art & animation απο το ADAF, επιμέλεια: Ντονατέλα Νίκα, Ειρήνη Ολυμπίου, Κήπος της Συκιάς, Χώρα Τήνου (21.00)
Τρίτη 28/8: Μια ερευνητική εγκατάσταση συμβολισμών μέσα από μια περιπλάνηση, Ελίνα Νιάρχου και Jeremy Lacombe, πάρκο των Υστερνίων (19:00)
Τετάρη 29/8: Ηχητική ξενάγηση στο χωριό Βωλάξ με την χρήση μέσων επικοινωνίας εντοπισμού (locative media). Από το εργαστήριο των φοιτητών του Εργαστηρίου Μουσικής Ακουστικής και τενχολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α, σημείο συνάντησης: στην είσοδο του χωριού, Βώλαξ (19:30)
Πέμπτη 30/8:Video – Performances από την χορογράφο Ανδρονική Μαραθάκη και την εικαστικό Μαρία Λύμπουρα, Κήπος της Συκιάς | Χώρα Τήνου (21:00)

Παρασκευή 31/8: Κλείσιμο ΚΟΙΝΩΝΩ 2018
“Κήπος Ηδύς”, Εργαστήριο παρασκευής βρώσιμων ανθών από τον σοκολατοποιό Στέφανο Διαμαντόπουλο, Κήπος της Συκιάς (17.00)
Γιορτή παραδοσιακής μουσικής στην γειτονιά της Παλλάδας από τους: Μάρθα Μαυροειδή Quartet, στην αυλή του Αγίου Νικολάου, Χώρα Τήνου, (21.00)