2η Ενότητα: Εντόπιοι Κήποι (23 – 29 Ιουλίου 2018)

Οι δράσεις στην ενότητα αυτή ανοίγουν έναν διάλογο με τους τρόπους οικειοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος από τους κατοίκους του νησιού (σχέση με τη γη και τον τόπο κατοίκησης) και την αποτύπωσή τους στο τοπίο (ξερολιθιές, κατατετμημένη γη, δημόσιες και ιδιωτικές αυλές). Οι οργανωμένες περιηγήσεις σε διαφορετικά μονοπάτια του νησιού σε συνδυασμό με εικαστικές παρεμβάσεων στο φυσικό τοπίο και δράσεις εμπνευσμένες από την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της Τήνου, συνεπάγονται μια πολυαισθητηριακή εμπειρία με πυρήνα τη σχέση ανθρώπου-φύσης.

Δράσεις:
Δευτέρα 23/7: Εγκαίνια έκθεσης Εφήμεροι κήποι / Ephemeral gardens, επιμέλεια Ν. Ποδιάς, περιβόλι της Παναγίας (χώρα Τήνου) (19:30)
Τρίτη 24/7: “Reading the landscape with a library of walks”, Simona και Geert Vermeire, χωριό Βωλάξ
Τετάρτη 25/7: Αφηγηματική περιήγηση στις ξερολιθιές από το Αγάπη στο Βωλάξ, Eco Museum, χωριό Αγάπη (18:00)
Πέμπτη 26/7: Συζήτηση στον Κήπο της Συκιάς, Α. Γεωργάκη, Μ. Βιδάλη (συντελεστές από το Εco Museum) (21.30)
Παρασκευή 27/7: Παρουσίαση παιδικού εργαστηρίου-εγκατάστασης ενός κήπου από υλικά ανακύκλωσης, υπεύθυνη εργαστηρίου Σ. Ματρογιάννη, Λιμάνι Τήνου (20.00)
Σάββατο 28/7: Παρουσίαση ηχοτοπίων και μουσική συναυλία επάνω στη δημιουργία αυτών (από την εφήμερη διαμονή 10 φοιτητών του Ε.Κ.Π.Α), Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας Ε.Κ.Π.Α., υπεύθυνη Α. Γεωργάκη, Κήπος της Συκιάς (22:00)
Η ομάδα ανθρωπολόγων και θεωρητικών τέχνης Twixtlab, κατόπιν της διαμονής της στην Τήνο κατά τη διάρκεια της ενότητας αυτής θα δημιουργήσει ένα συνεχώς εξελισσόμενο blog, που θα παρουσιαστεί στους εικονικούς κήπους.